U bent hier: Home > Wensen > Thanatopraxie

Thanatopraxie / opbaring

Nog één zachte, laatste herinnering… De opbaring is een erg belangrijke stap in het rouwproces. Het is het laatste moment dat u bij de overledene kunt zijn, aan kunt raken en afscheid kunt nemen.

Wanneer uw dierbare is overleden, zijn er verschillende mogelijkheden om het lichaam in een mooie staat te houden tot aan de afscheidsdienst. De meest gekozen manier is het lichaam koelen, maar ook thanatopraxie is een mogelijkheid. Dit is een lichte vorm van balseming die zorgt dat het natuurlijke ontbindingsproces wordt vertraagd. Hierdoor behoudt de huid zijn natuurlijke kleur, vervagen verkleuringen, verdwijnen tekenen van ziekte en is er geen koeling nodig. Het lichaam van de overledene neemt de omgevingstemperatuur aan en voelt daardoor minder koud aan.

Voor nabestaanden betekent het veel om afscheid te kunnen nemen voordat het lichaam wordt begraven of gecremeerd. De verzorging en opbaring van de overledene gebeurt op een kundige en respectvolle manier thuis of op een geschikte locatie. Het is een eerbetoon aan het leven van uw dierbare, dat recht doet aan wie hij of zij was.

Anita Seuren
06-10870706
info@anitaseurenuitvaartzorg.nl 

Horst aan de Maas

Anita Seuren Uitvaartzorg (portret van Anita)